הנני שולח מלאכי

בעוד סרטון משיחי הם אומרים שהברית החדשה היא המשך ישיר של התנ"ך. כי הנה הנביא האחרון הוא מלאכי, שכותב על מבשר העתיד לבוא. כך בתחילת פרק ג, פסוק א –
הִנְנִי שֹׁלֵחַ מַלְאָכִי וּפִנָּה דֶרֶךְ לְפָנָי וּפִתְאֹם יָבוֹא אֶל הֵיכָלוֹ הָאָדוֹן אֲשֶׁר אַתֶּם מְבַקְשִׁים וּמַלְאַךְ הַבְּרִית אֲשֶׁר אַתֶּם חֲפֵצִים הִנֵּה בָא אָמַר יְהוָה צְבָאוֹת.

ובסופו –
כג הִנֵּה אָנֹכִי שֹׁלֵחַ לָכֶם אֵת אֵלִיָּה הַנָּבִיא לִפְנֵי בּוֹא יוֹם יְהוָה הַגָּדוֹל וְהַנּוֹרָא. כד וְהֵשִׁיב לֵב אָבוֹת עַל בָּנִים וְלֵב בָּנִים עַל אֲבוֹתָם פֶּן אָבוֹא וְהִכֵּיתִי אֶת הָאָרֶץ חֵרֶם.

ובזה פותחת בשורת מרקוס –
מרקוס א –
יוחנן המטביל והטפתו‮ –
א ‮תְּחִלַּת בְּשׂוֹרַת יֵשׁוּעַ הַמָּשִׁיחַ בֶּן־אֱלֹהִים. ב ‮כַּכָּתוּב בִּישַׁעְיָהוּ הַנָּבִיא: ‮¹‮"‮הִנְנִי שֺׁלֵחַ מַלְאָכִי‮ לְפָנֶיךָ ‮וּפִנָּה‮ דַרְכֶּךָ. ג ‮‮¹‮‮קוֹל קוֹרֵא בַּמִּדְבָּר: פַּנּוּ דֶּרֶךְ יהוה, יַשְּׁרוּ‮ מְסִלּוֹתָיו." ד ‮‮¹‮יוֹחָנָן הַמַּטְבִּיל הוֹפִיעַ בַּמִּדְבָּר כְּשֶׁהוּא מַכְרִיז עַל טְבִילָה שֶׁל ‮²‮תְּשׁוּבָה לְשֵׁם ‮³‮סְלִיחַת חֲטָאִים.

אגב, אין לתמוה על כך שהנביא המצוין כאן הוא ישעיה, שכן לפי הסברם ישעיה הוא הנביא הראשון, כך שכל חלק הנביאים נקרא ישעיה. הפסוק השני הוא באמת מישעיה.

ולעומת זאת, הם אומרים, התלמוד פותח מ-'מאימתי קורין את שמע בערבית', לא המשך ישר.

יפה, אך מדוע אינכם קוראים פסוק אחד לפני זה? –

כב זִכְרוּ תּוֹרַת מֹשֶׁה עַבְדִּי אֲשֶׁר צִוִּיתִי אוֹתוֹ בְחֹרֵב עַל כָּל יִשְׂרָאֵל חֻקִּים וּמִשְׁפָּטִים.

האם ניתן להתעלם מפסוק זה? לא.

אבל נכון, כפי שכותב ירון ידען בדעת אמת, שגם התלמוד הוא 'ברית חדשה'.
אז בסוף הסרטון הם שואלים – איזו ברית מקבלים אתם?
ובכן, אני לא מקבל לא את הברית החדשה ולא את התלמוד, אבל אני מקבל את מוסר הנביאים, וכן גם את מוסר הברית החדשה והתלמוד כאשר הם טובים (בעיניי). האם לא די בכך?

2 תגובות בנושא “הנני שולח מלאכי

  1. לא כל-כך. כי תמיד נשאלת השאלה: מנין לך שהמוסר הזה הוא המוסר שראוי לקבל אותו ולא מוסר אחר כלשהו? לנביאים יש תשובה מאוד טובה: כך ציווה עלינו מי שברא את העולם ואתה לא אומר לבורא העולם לא וחי בשקט אחר-כך. אם אתה לא רוצה את התשובה שלהם, אתה מוזמן להצטרף למחול השדים שנקרא הפילוסופיה המודרנית (ומה לנו כי נלין? הרי היא עצמה נצרות מחולנת). זאת הסתיימה כצפוי בניטשה והיידגר.
    בכל מקרה, מסתבר, שלא די בכך. כי השאלה האמיתית איננה מה ראוי לעשות אלא מנין לנו שכך ראוי לעשות. השאלה האחרונה היא הפתח דרכו מתפרצות המהפכות הגדולות לחיי האנושות או התחלופה המתמדת של התורות המוסריות.

    Liked by 1 person

    1. תודה נחום. האמת שכשכתבתי בסוגריים – 'בעיניי' די צפיתי את התגובה הזו. כי מי יודע מהו הטוב? אבל אני חושב שכולנו יודעים ברמה הבסיסית מהו הטוב. לעשות חסד זה טוב, לשדוד זה לא טוב. וזה מה שאמרו הנביאים, לא צריך יותר מזה. ובאשר לאלוהים המצווה – אפשר להשאיר אותו בצד לעת עתה. 'ולואי ואותי עזבו ותורתי שמרו'. זה באמת לא כל-כך מסובך.
      ובאשר לפילוסופיה – כבודה במקומה מונח, אבל אני לא רואה בה מנחה שלי לענייני מוסר. ואוסיף – ראה את גרמניה, עם כל קאנט שלהם, והגל והיידגר, לאן הגיעו בסוף.

      Liked by 1 person

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s